Aktivér de passive

Har din virksomhed en strategi for at få fat i dem, der ikke ved hvor fedt det er at arbejde hos jer?

Uanset om man skal rekruttere et par gange om året eller flere gange om måneden, er der en ting, man altid skal overveje: Hvem får jeg fat i, når jeg slår et opslag op – uanset om det er på eget website eller en jobportal.

Årsagen til det er, at der er stor forskel på, hvor jobsøgende folk er. Nogle står uden job og er naturligvis interesserede i at finde et hurtigst muligt. Andre er så utilfredse med deres nuværende job, at de aktivt er ude at lede. Ikke overraskende kalder man dem for aktivt jobsøgende. Forskellige tal viser at det typisk er 20-25% af arbejdstagerne der falder i den aktive kategori.

Resten kategoriserer man i rekrutteringskredse som passivt jobsøgende. Det kan være folk, der er medium utilfredse, udbrændte, uengagerede eller bare moderat uimponerede over deres nuværende situation, dog uden at ”få gjort noget ved det”, som mange nok har hørt sig selv sige ved diverse middagsselskaber.

Der findes naturligvis også dem, der er ovenud tilfredse med deres arbejde, men al erfaring viser, at de fleste kan fristes, hvis den helt rigtige stilling byder sig til. Og her tænker vi ikke på scenarier som ”Kevin Magnussen har brækket foden, kan du køre på lørdag” eller ”Michelinguiden mangler en anmelder til kategorien for 3 stjernede restauranter, kan du flyve til Rom med det samme”. Hvis man hører om noget, der er tilpas interessant, er de fleste villige til at åbne op for en dialog.

Hvordan fanger man interessen?

Men men men… hvis man skal pirre interessen hos de passive jobsøgere, kræver det en anden tilgang end hos de aktive. Først og fremmest skal dit firma fremstå bedre og mere attraktivt end det sted den potentielle kandidat måtte befinde sig lige nu. Det er lettere sagt end gjort, men i helt korte træk drejer det sig om at få beskrevet din virksomheds værdier, medarbejderkulturen, opgavetyper, medarbejdergoder og lignende. En video eller nogle vellignende billeder hjælper også. Hvis man kan få medarbejdere i lignende stillinger til at udtale sig, er det også noget der virkeligt tæller op. I USA kaldes den slags under en bred hat for employer branding, der findes ikke rigtigt en dansk betegnelse for det endnu.

Men som bekendt hjælper det ikke noget at pynte op til den fedeste fest, hvis man ikke sender invitationer ud. Derfor er det tvingende nødvendigt, at jobopslaget kommer ud i de rette kanaler: Det er ikke nok at slå et opslag op på Facebook eller LinkedIn, da det langt fra er sikkert, at det når ud til de passivt jobsøgende. Det kræver en dedikeret markedsføringsindsats de steder, hvor de helt rette kandidater kan tænkes at befinde sig.

Hvis du gerne vil høre mere om, hvordan dit firma får begyndt på employer branding og rammer den attraktive målgruppe de passivt jobsøgende er, så kontakt os gerne på 3957 7900 eller send os en mail på maria@brandero.com.

Brandero leverer de bedste kandidater i din branche

Brandero er et MatchWork A/S produkt
Betingelser og retningslinjer | Privatlivspolitik