Hvor specielt sku’ det nu være?

En af de allervigtigste ting man skal overveje, når man indrykker en jobannonce er graden af specialisering i jobbet. Sagt helt firkantet er det uendeligt meget lettere at finde en, der har lyst til at være nutella-tester i Brønshøj, end det er at finde en god kandidat til stillingen som Spiderman i Sønderborg.

Når man tænker lidt over det, giver det egentligt sig selv: Stiller man mange krav, kan man male sig op i et hjørne, hvor udbuddet er begrænset. Det betyder ikke, at man skal gå på kompromis med sine ønsker. Det betyder bare, at man skal sætte sine forventninger realistisk i forhold til hvor mange ansøgere, man skal regne med at få i tale, hvis man kører på rutinen og bruger de samme metoder som førhen.

Det er vigtigt at understrege, at vi ikke taler om rekruttering af enhjørninger i form af nyuddannede med 8 års erfaring, der er villige til at arbejde 50 timer om ugen for en lærlingeløn (selvom de fleste nok har set den slags opslag fra tid til anden). Det gælder mange forskellige typer af jobs inden for mange forskellige industrier.

Et spørgsmål om udbud og efterspørgsel

Man skal helt grundlæggende vurdere en række parametre. Kogt ned til essensen er der tale om udbud og efterspørgsel:

  • Er branchen generelt ”ramt” af lav ledighed?
  • Er stillingen meget specialiseret og sætter krav til mange års erfaring, domæneviden eller andet?
  • Ligger virksomheden et sted hvor efterspørgslen efter talent er meget hård eller ligger den et sted, hvor udbuddet af talent måske er lidt mere begrænset?
  • Adskiller din virksomhed sig fra konkurrenterne – og kommer det til udtryk i jeres jobopslag?

For at vende tilbage til indledningen: Hvis kravet til nutella-testeren er ”ingen uddannelse eller erfaring” og ”en tunge” er det (formentligt) lettere at finde end en modig fotograf-aspirant med stor retfærdighedssans, der har fået superhelte-evner efter at være blevet bidt af en edderkop.

Der findes – desværre – ikke en magisk sølvkugle, der løser alle problemer med rekruttering. Meget af løsningen ligger dog i hvordan, man får fremhævet og fortalt om de positive ting ved ens arbejdsplads og hvordan man gør brug af online marketing i processen. Har man styr på de to ting, er man på rette spor med at få tiltrukket den næste, gode kollega.

Brandero leverer de bedste kandidater i din branche

Brandero er et MatchWork A/S produkt
Betingelser og retningslinjer | Privatlivspolitik